Nieuws 2024

Andere locatie voor seizoen 2024

03-07-2024

Kort geleden zijn wij door het Dalí College benaderd met vervelend nieuws. Er bleken al jaren plannen te zijn voor een verbouwing aan de school, maar men wachtte nog op de vergunning.

Nu is deze vergunning eindelijk verleend. Met als direct gevolg dat de verbouwing deze zomervakantie is ingepland. Dit houdt in dat wij met de deelnemende kinderen niet veilig kunnen bouwen en spelen op het schoolterrein. Natuurlijk is dit ontzettend vervelend, maar wij zijn nou eenmaal afhankelijk van de welwillendheid van de eigenaar van het terrein. 

Op dit moment wordt er hard gezocht naar een alternatief terrein. Meerdere locaties zijn besproken met de vergunningverlener van gemeente Heemskerk. Er is op dit moment nog geen definitieve keuze gemaakt. Wij hopen u voor het begin van de zomervakantie te kunnen informeren over de locatie van dit seizoen. Er bestaat een kleine kans dat er geen geschikte locatie kan worden aangewezen op deze korte termijn. In dat geval zullen wij alle tickets terugbetalen. 

 

Start kaartverkoop 2024

01-05-2024

We zijn begonnen met de verkoop van de kaarten voor editie 2024. Helaas zijn ook wij genoodzaakt mee te bewegen met de prijsstijgingen om ons mee. Daarom zal vanaf dit jaar de toegangsprijs €15,00 per kind zijn. Voor vier dagen vermaak is het voor veel ouders nog steeds niet heel veel geld. Heeft u toch moeite met het betalen van leuke uitjes voor uw kinderen? Bekijk dan eens de minima-regelingen van uw gemeente.

Dit jaar is ons thema: Animal Party. Een beestachtig goed thema waar wij de mooiste olifanten, leeuwenverblijven of misschien wel een apenrots te zien! Inschrijven kan vanaf 1 mei en er zijn 125 tickets beschikbaar. 

 

Nieuws 2023

Bouwstad 2023 zit vol! 

Wij zijn ontzettend trots dat er in zo'n korte tijd zoveel aanmeldingen zijn gedaan. Natuurlijk willen we niemand teleurstellen. Daarom hebben wij bij Gemeente Heemskerk het verzoek gedaan om 25 extra kinderen te mogen toelaten bij Bouwstad. Wij wachten nog op antwoord van de gemeente.

Nieuwe sponsor!

Via één van onze vrijwilligers hebben we een ontzettend gave sponsor erbij. BIJ45 schenkt voor de drie winnende hutten een uur gratis bowlen!!!


Dankzij onze fantastische vrijwilliger Owen hebben wij dit jaar een wel heel spectaculaire poster.

 

Ons thema is dit jaar: Wereldreizigers!


Op vrijdag 28 april hebben we maar liefst 10 pakken spijkers mogen ophalen bij v.d. Boogaard in Heemskerk!

Dat betekent dat ook dit jaar 100 kinderen weer de prachtigste hutten stevig in elkaar kunnen timmeren!

Hartelijk dank!

https://hvdboogaard.com/


Nieuws 2022

Van Lith Bouw heeft enige tijd geleden het bestuur van Bouwstad benaderd of zij ons konden helpen. Heel erg fijn natuurlijk! In overleg is besloten dat Van Lith Bouw ons komt voorzien van een mooie voorraad spijkers.

Van Lith Bouw, bedankt!

Dankzij Albert Heijn Wijkerbaan hebben de vrijwilligers geen honger in de week van Bouwstad! Zij hebben ruimhartig voorzien in de houdbare boodschappen.

Albert Heijn bedankt!

Nog maar een paar kaarten te gaan!

In de laatste dagen voor de start van de zomervakantie zijn bijna alle kaarten verkocht. Op moment van schrijven, 14 juli 2022, zijn er nog 9 kaarten beschikbaar! Wil je nog heel graag meedoen aan Bouwstad, laat je dan nog snel inschrijven. Zodra alle kaarten zijn verkocht komt er een reservelijst van maximaal 15 personen, omdat de ervaring ons leert dat er tijdens de zomervakantie vaak alsnog wordt geannuleerd, bijvoorbeeld in verband met gewijzigde vakantieplannen.

Editie 2022

De inschrijvingen voor Bouwstad 2022 kunnen bijna van start gaan. Vanaf maandag 9 mei kunnen de kinderen worden ingeschreven voor deze editie met als thema: Geschiedenis. De vrijwilligers hebben achter de schermen al veel voorbereidingen getroffen. Binnenkort kunnen wij onze nieuwe sponsors op aan iedereen voorstellen.

Nieuws 2021

Corona update

BELANGRIJKE MEDEDELING!

Bouwstad Kennemerland 2021 gaat door op basis van jeugdactiviteit. Dat wil zeggen dat alleen de leiding van Bouwstad Kennemerland op het terrein aanwezig is om de kinderen te begeleiden. Ouders/verzorgers mogen helaas alleen hun kind(eren) bij het controlepunt brengen en verder het terrein van Bouwstad niet betreden. Omdat wij op het midden van het terrein van het Kennemer College zitten, is het ook niet mogelijk om vanaf een hek de kinderen te bekijken.

Het is dit jaar voor u als ouder helaas niet mogelijk om op maandag de kinderen te helpen bij het begin van de hut, op dinsdag-/woensdagavond groepjes te begeleiden tijdens de vossenjacht of op donderdag te helpen met opruimen. Desondanks gaan wij, de leiding van Bouwstad, er alles aan doen om er voor de kinderen een topweek van te maken.

Advies vanuit Gemeente Heemskerk:

Alle aanwezigen (vrijwilligers, begeleiders en deelnemers) krijgen het dringende advies om op dag 5 na de activiteiten een zelftest te doen. Dit advies geldt ook voor ouders/verzorgers die deelnemers brengen naar of ophalen van het activiteitenterrein.

Update na persconferentie van 9 juli

De belangrijkste boodschap luidde: geen meerdaagse evenementen tot 13 augustus. Onze startdatum is 16 augustus. Natuurlijk hopen wij dat de maatregelen voldoende effect hebben en daarom niet hoeven worden verlengd. Echter is het noodzakelijk dat wij met minder goed nieuws rekening houden. Daarom volgen er hier vier verschillende scenario's, afhankelijk van de geldende regels op 16 augustus.

 

Optie 1: We gaan door zoals gepland. Volwassenen mogen op maandag en donderdag helpen mits zij volledig gevaccineerd zijn, negatief getest zijn in de laatste 24 uur of in de laatste zes maanden Corona te hebben doorgemaakt. 

Optie 2: We gaan door, maar met een kleine beperking. Per hut mag er één volwassene helpen op maandagmiddag en -avond. Zo beperken wij de bewegingen van volwassenen binnen het publiek. Voor kinderen onder de 12 jaar (onze doelgroep) gelden er geen beperkende maatregelen. Op donderdag helpt één volwassene per hut met het slopen en opruimen. Volwassenen mogen op maandag en donderdag helpen mits zij volledig gevaccineerd zijn, negatief getest zijn in de laatste 24 uur of in de laatste zes maanden Corona te hebben doorgemaakt. 

Optie 3: We gaan door, maar met een behoorlijke beperking. Er zijn ook op maandag en donderdag géén volwassenen toegestaan op het veld, met uitzondering van de leiding. De leiding zal er alles aan doen om alle kinderen te helpen met het bouwen én slopen van hun hut. 

Optie 4: Bouwstad Kennemerland 2021 gaat niet door. Ouders ontvangen het betaalde bedrag voor de toegangskaartjes op hun bankrekening retour. 

 

In verband met de huidige regelgeving kunnen wij geen gebruik maken van Testen voor Toegang. Wij doen een beroep op de verantwoording van de ouders die het terrein van Bouwstad willen betreden en dat zij respect hebben voor het dan geldende protocol. 

Nieuwe sponsor!

Met gepaste trots mogen wij onze nieuwe sponsor voorstellen: MyDsign.

MyDsign gaat Bouwstad Kennemerland voorzien van nieuwe hamers, zagen, bouwpotloden en andere onmisbare benodigdheden! Zo kunnen alle kinderen de mooiste hutten gaan bouwen. 

Bouwstad Meerestein wordt Bouwstad Kennemerland

Lieve kinderen, ouders, grootouders en verzorgers,

Tot en met 2019 werd Bouwstad, onder de naam Bouwstad Meerestein, georganiseerd door Stichting Welzijn Beverwijk. In 2020 kon dit evenement, vanwege Corona, geen doorgang vinden. Voor de editie 2021 is helaas door Stichting Welzijn Beverwijk besloten om Bouwstad Meerestein in de oorspronkelijke stijl stop te zetten. 

Wij, de oud-vrijwilligers van Bouwstad Meerestein, zijn als team ons er zeer van bewust dat Bouwstad voor veel kinderen uit de omgeving één van de weinige activiteiten was waar in de zomervakantie aan kan worden meegedaan. Daarom zetten wij als team alles op alles om de kinderen van Beverwijk en Heemskerk te kunnen blijven ontvangen op een zo vertrouwd mogelijke manier. Wij gaan door onder een nieuwe stichting met een nieuwe naam: Bouwstad Kennemerland. Op het sportveld achter het Kennemer College aan de Plesmanweg mogen wij Bouwstad Kennemerland voortzetten. Zoals vertrouwd in de laatste week van de zomervakantie en met vele vertrouwde gezichten binnen de leiding. Wij danken het bestuur van het Kennemer College hartelijk voor het vertrouwen dat wij een week hun buitenruimte mogen gebruiken.