Joop. Vrijwilliger sinds 2012.

Eén van de leukere dingen van Bouwstad is om te zien hoe de kinderen genieten van het bouwen van hun hutten. Het leukste klusje als vrijwilliger is het verdelen van het hout onder de kinderen. Verder geniet ik ook erg van het contact met de harde kern van de vrijwilligersgroep.

 

Bianca. Vrijwilliger sinds 2016.

Ik ben in 2015 voor het eerst wezen kijken bij het huttenbouwen, toen nog als bezoeker samen met mijn zoontjes. Ik vond het toen zo leuk dat ik mij in 2016 heb opgegeven als vrijwilliger. 
Wat ik het leukste vind aan Bouwstad? Om te zien hoe kinderen enorm kunnen genieten van het met elkaar bouwen en daarbij kontakt maken met andere kinderen.

Chantal. Vrijwilliger sinds 2010.

Kort nadat mijn man zich aanmeldde als vrijwilliger, belandde ook ik achter de lijnen. Ik begon met wat koffie en limonade verzorgen, maar het werk breidde snel uit. Nu kamperen we er ieder jaar met het hele gezin om Bouwstad tot een feest te maken.

Ik geniet van vele dingen, maar één van de mooiste dingen blijft om te zien hoe ouders hun best doen op de eerste dag, waarna de kinderen het dinsdag helemaal omgooien. En natuurlijk het slopen, brute kracht en veel enthousiasme.

Jacco. Vrijwilliger sinds 2010.

Na een oproep in de lokale krant besloot ik vrijwilliger te worden bij Bouwstad Meerestein. Het eerste jaar was wennen, maar toch bleek Bouwstad een enorme aantrekkingskracht te hebben.

Nu zet ik mij op ontzettend veel manieren in. Natuurlijk help ik met bouwen en slopen. Maar daarnaast ben ik al maanden daarvoor actief met de organisatie, filmpjes met alter ego's, vervoer van alle spullen van en naar het veld. Het mooiste aan Bouwstad vind ik het enthousiasme van de kinderen.

Nathasja. Vrijwilliger sinds 2009.

In 2008 heb ik meegedaan met Bouwstad Meerestein, samen met Fréderique, één van de andere vrijwilligers. De jaren daarna ben ik steeds komen helpen. Eerst wat simpele klusjes, zoals het omroepen voor limonade, spijkers slaan en helpen met zagen. Daarna ben ik steeds meer werk gaan doen. Er is altijd wel wat te doen, en als vrijwilliger krijg je ook de vrijheid om te doen waar je goed in bent. Het allerleukste blijft het slopen van de hutten. Het is prachtig om die kindergezichtjes te zien stralen als hun hut omgaat, en hun verbazing dat het ook zo snel gaat. Ze hebben immers dagen gewerkt aan die hut.

Jil. Vrijwilliger sinds 2004.

In 2004 werd me gevraagd mee te doen met het timmerdorp Huiderlaan.
Na enige tijd was de veiligheid van/in de hutten mijn belangrijkste taak.
Er waren toen twee timmerdorpen: Huiderlaan en Meerestein, met gezonde onderlinge strijd.
Toen timmerdorp Huiderlaan moest wijken voor het Cruyff court in 2008, ben ik over gegaan naar timmerdorp, later bouwstad Meerestein. Ook hier was ik al snel verantwoordelijk voor de veiligheid van de hutten. Nog steeds geef ik na keuring van de hut een bouwvergunning aan de timmerlieden, zodat ze een verdieping hoger mogen bouwen. Samen met de andere medewerkers vormen we een hecht team, dat als doel heeft een gezellige week te organiseren voor ca. 150 kinderen, die met elkaar willen timmeren, zagen en spelen. Ik zelf doe het werk graag en geniet van het enthousiasme van de kinderen. Ik kijk heel erg uit naar de komende Bouwstad met als thema: Theater.
Opa Jil

 

Sylvo. Vrijwilliger en tevens sponsor van water, geluidsapparatuur en stroom.

Fréderique. Vrijwilliger sinds 2010.

Deze foto omschrijft zowel mij als Bouwstad in zijn geheel bijna perfect. Bouwstad is alles net een beetje gekker doen, spontaan, gezellig en vooral een hoop liefde! Ik ben zolang ik me kan herinneren al vrijwilliger bij bouwstad en elk jaar kijk ik er weer meer naar uit. 

Raoul. Vrijwilliger sinds 2011.

Mijn naam is Raoul en ik ben één van de vrijwilligers bij Bouwstad. Ik ben naar mijn weten rond 2011 begonnen als hulp. Het ene jaar ben ik meer aanwezig geweest dan het andere, in verband met mijn werk.

Wat ik het leukste vind? Het is heel afwisselend, zagen, hamers en spijkers uitdelen  je kan mij vaak vinden tussen de hopen hout die geleverd worden en tijdens het slopen en opruimen vaak in de containers om al het hout er weer in te stoppen. 

Jeroen. Vrijwilliger sinds 2013.

Als voormalig burgervader van De Bult en Bouwstad Meerestein is het mij een grote eer om (meestal zijdelings) als vrijwilliger betrokken te zijn gebleven bij mijn prachtige Bouwstad. Het gemeentelijk personeel van Bouwstad is altijd een hechte groep geweest en zal dat zeker in de toekomst blijven. Het hoogtepunt van mijn loopbaan als burgervader was toch wel dat ik, als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van Bouwstad Meerestein, het huwelijk mocht sluiten tussen meneer Bouwstad en mevrouw Spijker, dat was een bijzondere ervaring. Ik ben ook heel benieuwd of er al wat splinters zijn uitgegroeid tot bouwdorpjes. Het leven als een BBM-er (bekende Bouwstad Meeresteiner) valt niet mee en ik trek me graag wat terug uit het publieke leven nu ik geen burgervader meer ben zodat ik mij kan richten op andere zaken, toch hoop ik nog vele projecten te mogen meemaken, al zal het publiek mij niet altijd zien.